Bespiegelingen Corona-tijd

Cosbo heeft een aantal ouderen gevraagd om hun overpeinzingen over deze Corona-tijd te delen. Hieronder vindt u de reacties van Aad Burger en Joan Vermeulen.

Aad Burger schrijft:
“Als iemand die in 1954 toen ik 25 was in Nigeria polio kreeg – er was nog geen vaccin beschikbaar – trof de komst van het Coronavirus mij dubbel. In 1954 werden mijn benen gedeeltelijk verlamd. Zou ik nu 91 jaar oud door dit nieuwe virus geveld worden?
Tot nu toe is dat gelukkig niet gebeurd. Ik hoop dat ik tijdig gevaccineerd zal worden. Maar als er iemand van mijn familie besmet zal raken, hoop ik dat het mij zal raken en niet mijn kinderen of kleinkinderen.
Maar wat mij het meest trof, was dat ik door het postpoliosyndroom zwakker werd en niet langer zelfstandig thuis kon wonen. Ik was kortademig en doodmoe en moest in het ziekenhuis drie weken opgeknapt worden. Daarna twee maanden in een zorghotel en in december naar een nieuw woonzorgcentrum  Dat is wel even wennen, maar ik krijg nu alle zorg en hulp die ik nodig heb. En met de Regiotaxi hoop ik mobiel te blijven.
We zullen allemaal moeten leren ons aan nieuwe omstandigheden aan te passen en elkaar te helpen en te ondersteunen waar het nodig en mogelijk is. En hopelijk zullen in 2021 de nieuwe vaccins ons weer de vrijheid geven die we nu moeten missen, met de beperkingen die klimaat en gezondheid van ons vragen.

Joan Vermeulen schrijft:

“Corona beheerst ons leven en de lockdown maakt het ons moeilijk. Maar van alles wat er gebeurt kunnen we ook iets leren. Iedereen over de hele wereld, heeft er mee te maken, we zitten allemaal in het zelfde schuitje. Je kunt merken dat dat  toch een gevoel van saamhorigheid geeft. Mensen zijn aardiger en behulpzamer voor elkaar, nemen ook meer tijd voor elkaar. Laten we er over nadenken dat we dat vast moeten houden. Laten we er voor waken dat we niet, als het weer normaal is, verworden tot dezelfde haast en hebzuchtmaatschappij die er was voor corona ons dwong tot nadenken. Laten we gaan werken aan een wereld waarin de menselijke maat bepalend is voor hoe de maatschappij ingericht moet zijn. Een maatschappij waarin niemand tekort komt en iedereen gelukkig en tevreden kan zijn.”

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann