Brainstormbijeenkomst LHBTI+

“Kan ik mezelf blijven als het leven kwetsbaar wordt?”

In de werkgroep Regenboog 50+ Utrecht waar mensen samenkomen uit de homo-, lesbische-, queer-, biseksuele-gemeenschap en wie zichzelf onder de LHBTI+-vlag vindt vallen, hebben we ons die vraag gesteld. COSBO is lid van  die werkgroep omdat we op willen komen voor alle kwetsbare ouderen.

Brainstormsessie

Over die vraag hebben we met mensen uit zorg en welzijn, van de gemeente Utrecht, uit maatschappelijke instellingen en uit de LHBTI+-gemeenschap in een brainstormsessie op vrijdag 29 oktober ideeën en ervaringen uitgewisseld. Het was een inspirerende bijeenkomst onder leiding van Anne Marijke Podt. Wethouder Maarten van Ooijen opende de bijeenkomst en benoemde de betrokkenheid van de gemeente bij dit onderwerp. Daarna gingen we in drie groepen uiteen rond de vraag “Kan ik mezelf blijven als het leven kwetsbaar wordt als het gaat om wonen, zorg en als individu. Er werden positieve ervaringen gedeeld, nieuwe ideeën besproken en contacten gelegd. Er waren mensen uit de LHBTI+ gemeenschap, uit zorg en welzijn en natuurlijk van COSBO.

Utrechtse Alliantie Regenboog 50+

De brainstormsessie was de opmaat tot het project Utrechtse Alliantie Regenboog 50+ dat hiermee van start gaat. Het project gaat de verschillende zorg- en welzijnsinstellingen weer inspireren om cultuursensitief te werken, te kijken hoe de bejegening van oudere LHBTI+-ers verbeterd kan worden en of de Roze Loper kan worden gerevitaliseerd. Projectleider is Evert van der Veen. Hiervoor is een nieuwe website geopend waar informatie wordt gedeeld: www.UAR50.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann