Coronamaatregelen zijn versoepeld, ook voor 70+!

Mensen die ouder zijn dan 70 jaar hebben een verhoogd risico op ernstig beloop van COVID-19, blijkt uit internationaal onderzoek. Ook in Nederland is de helft van de patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen ouder dan 69 jaar. Van de overledenen (die getest zijn) is driekwart ouder dan 76 jaar. Ouderen die moeite hebben om hun zelfredzaamheid te behouden, lopen meer risico dan vitale ouderen. Kwetsbaarheid neemt toe met de leeftijd en kan zich uiten op verschillende gebieden. De ene kwetsbare oudere heeft bijvoorbeeld hulp nodig bij de lichamelijke verzorging terwijl de andere heel vergeetachtig is en naar de dagbesteding gaat.

In het begin van de corona-uitbraak kregen mensen uit risicogroepen het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en geen bezoek te ontvangen. Nu het virus beter onder controle is, is dat niet meer nodig. Wel wordt iedereen uit riscogroepen aangeraden om extra voorzichtig te zijn en de maatregelen goed op te volgen. Ook voor bezoekers van mensen die tot een risicogroep behoren is het extra belangrijk om de basisregels goed op te volgen.

Via onze contacten in de stad horen wij dat met name oudere migranten nog erg geïsoleerd zijn van de buitenwereld, uit angst voor corona. Help de actuele overheidsinformatie over de maatregelen te delen: het is juist verstandig om regelmatig naar buiten te gaan (vermijd drukte!) en wat te bewegen. Anders ontstaan er nieuwe gezondheidsklachten en neemt valgevaar toe.

(bron: RIVM (zie daar ook voor meer informatie)

Meer weten over corona in Utrecht: kijk dan op deze monitor.

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann