COSBO stad Utrecht Collectieve belangenbehartiging voor ouderen

Collectieve belangenbehartiging voor alle oudere inwoners van de gemeente Utrecht.

 

Laatste berichten

Wat vindt ú belangrijk als u ziek wordt?

2022-08-11 13:00:13 ellietap

Het Leids Universitair Medisch Centrum doet onderzoek onder 70-plussers naar hun behandeldoelen bij acute of ernstige ziekte. Via onderstaande link kunt u aan dit onderzoek meedoen door de vragenlijst in te vullen. Daarmee dient u het onderzoek én het kan leerzaam zijn voor uzelf. Lees hieronder de oproep van het LUMC:

Bij een acute of ernstige ziekte, zoals bij corona, moeten er vaak belangrijke beslissingen worden genomen over de best passende behandeling. Binnen een grote landelijke studie doet het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoek naar de behandeldoelen en wensen die ouderen zélf hebben bij het nemen van deze beslissingen. Een acute of ernstige ziekte kan iedereen onverwacht overkomen, dus voor dit onderzoek hoeft u geen corona of andere ziekte (gehad) te hebben. Het gaat om een eenmalige, anonieme vragenlijst over uw dagelijks leven, uw welbevinden en uw doelen in het leven en bij ziek zijn (totaal 20-30 minuten). Iemand mag u helpen om het in te vullen.

Zou u onze online vragenlijst willen invullen en/of delen met 70-plussers in uw persoonlijke netwerk?
Vragen en/of opmerkingen? Mail alstublieft naar info@coopstudie.nl of bel naar 071-5265948

Posted in: nieuws Read more... 0 comments

Wandel door de zomer heen

2022-07-21 14:26:15 ellietap

Als de temperatuur het toelaat, is de zomer een fijn seizoen om erop uit te trekken. In Utrecht zijn er eindeloos veel mooie stadswandelingen mogelijk. Grijp daarbij de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te ontdekken!

Gilde Utrecht bijvoorbeeld heeft een gevarieerd zomerprogramma. Een glas- of bomenwandeling. Een wandeling met verhalen over Trijn van Leemput of Paus Adrianus VI. Langs de Nieuwegracht of door hofjes en steegjes. De kosten zijn bescheiden, met uw U-Pas krijgt u een forse korting.

Ook Utrecht in Dialoog organiseert wandelingen. Onder het motto ‘Wandel je wijzer’ gaan Utrechters met elkaar in gesprek over allerlei thema’s. Je wandelt in kleine groepjes om na afloop van elke ronde te bespreken wat er uit is gekomen. De rondes gaan over ervaringen met het thema en de dromen die je erbij hebt.

Beide initiatieven wandelen na de zomer door.

Posted in: nieuws Read more... 0 comments
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann