COSBO stad Utrecht Collectieve belangenbehartiging voor ouderen

Collectieve belangenbehartiging voor alle oudere inwoners van de gemeente Utrecht.

 

Laatste berichten

‘De Plusgids is een onmisbaar boekje’

2023-03-02 11:47:49 ellietap

Hij is er weer! De nieuwe Plusgids. Dit handige boekje wordt ieder jaar geactualiseerd en wijst inwoners van Utrecht de weg op het gebied van wonen, welzijn, zorg en geldzaken. Vooral ouderen, mensen met een beperking, chronisch zieken en hun mantelzorgers maken veel gebruik van de Plusgids. 

Wegwijzer naar een leuker en gemakkelijker leven
Het voorwoord in de Plusgids is dit jaar geschreven door onze seniorenburgemeester Corrie Huiding-Stomp: ‘Mijn kleinzoon van 8 jaar groeit op met computers. Als hij later oud is, kost het hem geen enkele moeite om online de weg te vinden in deze wereld. Dat geldt niet voor de ouderen van vandaag de dag. In onze jeugd ging alles nog met pen en papier. Begrijp me goed: ik ken mensen van 90 jaar die superhandig zijn met de computer. Maar ook mensen van 65 die er totaal niet mee overweg kunnen. Voor deze groep, en die is best groot, is de Plusgids een onmisbaar naslagwerk. Juist voor oudere inwoners van de stad is het immers extra belangrijk om de weg te weten op het gebied van zorg en welzijn. Als ze die informatie alleen via de computer kunnen vinden, lopen ze van alles mis wat hun leven gemakkelijker en leuker maakt.’ 

Inwoners van Utrecht kunnen het boekje gratis afhalen
De Plusgids 2023 is online beschikbaar en wordt rondgebracht in de stad. Inwoners van Utrecht kunnen het boekje gratis afhalen bij buurtteams, buurthuizen, woonzorgcentra, bibliotheken, gezondheidscentra, huisartsen en bij U Centraal. 

Posted in: nieuws Read more... 0 comments

Wachtlijst hulp bij huishouden in Utrecht

2023-02-02 14:59:34 ellietap

In Utrecht is de wachtlijst voor mensen die een Wmo-indicatie hebben voor Hulp bij het Huishouden erg lang. Soms wachten mensen ruim een jaar. Als belangrijke oorzaak van de wachtlijst wordt onder meer de krappe arbeidsmarkt genoemd.

In Utrecht speelt er echter meer: het effect van de krappe arbeidsmarkt wordt versterkt door specifiek beleid in de stad. Meerdere organisaties stuurden hierover onlangs een brandbrief naar de raadsleden van Utrecht. COSBO-ACO was medeondertekenaar als lid van de Cliëntenraad WMO. Lees hier meer.

Zorg is een van de speerpunten van COSBO-ACO. Lees hier onze uitgangspunten en het verhaal van Theo, senior in Utrecht.

Posted in: nieuwsZorg Read more... 0 comments
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann