COSBO zoekt bestuurslid

Stichting COSBO-Stad-Utrecht, sinds 1975 de belangenbehartiger voor ouderen in de gemeente Utrecht, zoekt vanaf 2019 een nieuw bestuurslid (m/v)met een brede maatschappelijke belangstelling, die enige ervaring heeft met het besturen van kleine stichtingen of verenigingen en die bovendien in staat is om, binnen de visie van COSBO, samenwerking met andere maatschappelijke organisaties in de stad te helpen bevorderen. Hij/zij woont ook in de gemeente of in de directe omgeving van Utrecht.

Situatieschets

COSBO is ooit opgericht door de lokale afdelingen van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB. Sinds 2016 functioneert COSBO formeel onafhankelijk van deze organisaties. Momenteel bestaat het bestuur uit zes leden. De contacten met verschillende ledenorganisaties voor ouderen in Utrecht worden goed onderhouden, inclusief migrantenzelforganisaties. De financiering van de stichting is grotendeels afhankelijk van subsidieverlening door de gemeente.

COSBO beschikt over een bureau met vier beroepskrachten (2 Fte), waaronder een directeur. Het bestuur wordt niet belast met uitvoerend werk, maar bepaalt de strategie en stuurt aan op hoofdlijnen. Thema’s waaraan wij hoofdzakelijk werken zijn informatievoorziening, zorg, wonen & welzijn en financiën, in nauwe samenwerking met diverse partners in de stad. Kennis van het sociaal domein en het politieke speelveld is een pré.

Het bestuur vergadert ca 7 keer per jaar (op het kantoor in de wijk Kanaleneiland) en er zijn een paar bijeenkomsten per jaar met vrijwilligers en bureaumedewerkers. Het bestuurslidmaatschap bij COSBO vergt dus geen grote tijdsinvestering. Goed om te weten: vanaf 2020 eindigt de bestuurstermijn van de huidige penningmeester. Hebt u belangstelling voor deze functie, dan kunt u dat vast kenbaar maken, zodat al in 2019 een inwerkperiode kan worden gestart.

Het gaat om een onbezoldigde functie. Eventuele onkosten kunnen worden vergoed.

Procedure

Interesse? Mail uw CV en motivatie voor 1 januari 2018 naar info@cosbo-stad-utrecht.nl. Als een eerste kennismaking (begin 2019) aan beide kanten positief ervaren wordt, is het mogelijk om een tijdje als gast mee te draaien in het bestuur. Vervolgens kan besloten worden om daadwerkelijk toe te treden tot het bestuur of daar alsnog vanaf te zien.

Meer over COSBO: www.cosbo-stad-utrecht.nl of bel Martina van den Dool (06-22774555), directeur.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann