COSBO zoekt bestuurslid

COSBO-Stad-Utrecht, dé belangenbehartiger voor ouderen in de gemeente Utrecht, zoekt op korte termijn een onbezoldigd
BESTUURSLID
met een brede maatschappelijke belangstelling, die samen met de andere bestuursleden de stichting op afstand aanstuurt. Het bestuur bepaalt de strategie en het jaarplan en helpt de samenwerking met andere maatschappelijke organisaties in de stad bevorderen.

Organisatie
COSBO is in 1975 opgericht door lokale afdelingen van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB. Sinds 2016 functioneert COSBO stad Utrecht onafhankelijk. Met de verschillende ledenorganisaties voor ouderen worden vanzelfsprekend goede contacten onderhouden; evenals met organisaties voor speciale doelgroepen zoals migranten, LHBTI+ en mindervaliden. Actuele thema’s zijn wonen & welzijn, zorg, financiën en informatievoorziening aan álle ouderen ongeacht digitale vaardigheden. We werken nauw samen met verschillende partners in de stad.
COSBO beschikt over een bureau met vier (2Fte) beroepskrachten, waaronder een directeur, die allen in deeltijd werken. Zij worden ondersteund door 20-30 actieve vrijwilligers waar we goede contacten mee onderhouden. De financiering van COSBO is grotendeels afhankelijk van gemeentelijke subsidieverlening.

Profiel
Je bent in staat om je snel kennis eigen te maken over het sociaal domein, voor ouderen belangrijke thema’s en het politieke speelveld; dan is enige ervaring hiermee een pré. Je woont in de gemeente Utrecht en maakt bij voorkeur zelf deel uit van de doelgroep waar COSBO voor werkt. Het is een voordeel als je ervaring hebt als bestuurslid in een andere stichting. Het bestuur vergadert ongeveer 6 keer per jaar; daarnaast zijn er ieder jaar een paar bijeenkomsten met vrijwilligers en bureaumedewerkers. Onze bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen vergoeding; eventuele onkosten kunnen worden vergoed. Vanzelfsprekend houden wij ons aan de RIVM richtlijnen en vergaderen we daardoor zoveel als mogelijk online.

Procedure
Wil je meer informatie over COSBO of het bestuur? Kijk eens op www.cosbo-stadutrecht.nl of bel Regina Visscher (0655852383), bestuurslid. Heken je je in het profiel voor het bestuurslid? Stuur dan voor 1 mei een e-mail met je motivatie en curriculum vitae naar de heer Beer Boneschansker, directeur COSBO, b.boneschansker@cosbo-stad-utrecht.nl.
Als een eerste kennismaking aan beide kanten positief ervaren wordt, is het mogelijk om een tijdje als gast mee te draaien in het bestuur. Vervolgens kan besloten worden om daadwerkelijk toe te treden tot het bestuur of daar alsnog vanaf te zien.
COSBO-Stad-Utrecht, Churchilllaan 11 – E16, 3527 GV Utrecht, 030-2965108

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann