Bureau

Wie zijn wij?

COSBO-Stad-Utrecht is sinds 1979 actief als belangenbehartiger voor ouderen in de gemeente Utrecht.
Ouderen vormen in de toekomst een steeds groter aandeel in de totale bevolking van Utrecht en worden gemiddeld ouder. Om 65-plussers volwaardig me te laten doen in de stad, is extra aandacht voor deze groep nodig. Het belang en de hoeveelheid van het werk van COSBO nemen daarmee toe. 

Organisatie

COSBO-Stad-Utrecht heeft een kleine organisatie met vier medewerkers:
Directeur: Theo Wennekes (interim, 20 uur)

Secretariële ondersteuning: Annet Sjoerdsma (16 uur) 

Belangenbehartiger: Shirley Ramdas (16 uur) 

Communicatieadviseur/belangenbehartiger: Ellie Tap (18 uur) 

Foto’s: Moon Saris

Seniorenburgemeester Utrecht 


Foto: Moon Saris

Corrie Huiding (links op de foto) is vanuit de ACO en nu vanuit COSBO-ACO al enkele jaren seniorenburgemeester van Utrecht en de eerste seniorenburgemeester in Nederland. Ze zet zich op vrijwillige basis in om het belang van ouderenbeleid onder de aandacht te brengen, en te houden. Corrie is verder onder meer actief in het Bartholomeus Gasthuis, het Wijk C-Komitee en het Domcafé .  

Over haar rol als seniorenburgemeester vertelt Corrie: ‘Als seniorenburgemeester leg ik contacten en verwijs ik mensen door. En ik ga bij groepen langs, om te vertellen wat er speelt in de stad en om te horen waar mensen tegenaan lopen in hun eigen leven en wijk. Deze contacten zijn ontzettend leuk.’ Waar loopt ze zelf tegenaan in Utrecht? ‘Nou, heel letterlijk tegen de obstakels op straat. Overal loop je tegen fietsen, uitstalborden en terrassen aan. Iemand die slecht ter been is of in een rolstoel zit, moet heel vaak uitwijken naar de straat. Mensen moeten hun stoepen weer terugkrijgen. Daarnaast moeten er veel meer woningen gebouwd worden, ook voor senioren.’ 

Werkzaamheden

Voor 2022 en de eerste jaren daarna heeft COSBO-ACO een vijftal speerpunten vastgesteld die leidend zijn in de werkzaamheden. We hebben deskundige vrijwilligers die ons hierin bijstaan en een antenne vormen voor zaken die spelen onder ouderen. We nemen deel aan vergaderingen en bijeenkomsten met andere belangenbehartigers en welzijns- en zorgorganisaties. We adviseren de gemeente via raadsinformatiebijeenkomsten en ambtenaren en andere partijen via onder meer onze nieuwsbrief en bijeenkomsten die we organiseren. Langs deze weg willen we verbinden, inspireren en aanjagen.  

De gemeente Utrecht is onze voornaamste financier en bepaalt daarmee onze reikwijdte.  

Bereikbaarheid

Wij zijn bereikbaar via:
Mail: Info@cosbo-stad-utrecht.nl
Telefoon: 06 8350 5096 (maandag en donderdag)
Bezoekadres: Churchilllaan 11 – E1, 3527 GV Utrecht 

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann