Bureau

Wie zijn wij?

COSBO-Stad-Utrecht is sinds 1979 actief als belangenbehartiger voor ouderen in de gemeente Utrecht.
Ouderen vormen in de toekomst een steeds groter aandeel in de totale bevolking van Utrecht en worden gemiddeld ouder. Om 65-plussers volwaardig me te laten doen in de stad, is extra aandacht voor deze groep nodig. Het belang en de hoeveelheid van het werk van COSBO nemen daarmee toe. 

Organisatie
COSBO-Stad-Utrecht heeft een kleine organisatie met vier medewerkers:
Directeur: Theo Wennekes (interim, 20 uur)

Secretariële ondersteuning: Annet Sjoerdsma (16 uur) 

Belangenbehartiger: Shirley Ramdas (16 uur) 

Communicatieadviseur/belangenbehartiger: Ellie Tap (18 uur) 

Foto’s: Moon Saris

Onze oud-directeur Beer Boneschansker heeft besloten om per 1 december 2022 COSBO te verlaten. We danken hem voor wat hij in de afgelopen 2 jaar heeft gedaan. In dat verband noemen we in het bijzonder de bijeenkomst met de nieuwe raadsleden over de positie van ouderen in de stad, zijn inzet bij het samengaan van COSBO en ACO en de bijeenkomsten met onze vrijwilligers. We wensen Beer veel succes in de toekomst.

Werkzaamheden
Voor 2022 en de eerste jaren daarna heeft COSBO-Stad-Utrecht een vijftal speerpunten vastgesteld die leidend zijn in de werkzaamheden. We hebben deskundige vrijwilligers die ons hierin bijstaan en een antenne vormen voor zaken die spelen onder ouderen. We nemen deel aan vergaderingen en bijeenkomsten met andere belangenbehartigers en welzijns- en zorgorganisaties. We adviseren de gemeente via raadsinformatiebijeenkomsten en ambtenaren en andere partijen via onder meer onze nieuwsbrief en bijeenkomsten die we organiseren. Langs deze weg willen we verbinden, inspireren en aanjagen.  

De gemeente Utrecht is onze voornaamste financier en bepaalt daarmee onze reikwijdte.  

Bereikbaarheid
Wij zijn bereikbaar via:
Mail: Info@cosbo-stad-utrecht.nl
Telefoon: 06 8350 5096 (maandag, dinsdagochtend en donderdag)
Bezoekadres: Churchilllaan 11 – E1, 3527 GV Utrecht 

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann