geschiedenis

COSBO Stad Utrecht is al decennia actief in Utrecht. Want “Samen Werken Werkt Beter” was op 2 juni 1975 het motto waaronder drie ouderenbonden hun samenwerking startten in de vorm van een Stedelijke Raad van Overleg. In het najaar kwam een eerste advies uit op de nieuwe gemeentelijke nota Bejaarden Welzijn. Op 27 augustus 1979 werd COSBO-Stad-Utrecht formeel opgericht: het Centraal Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen. 
In 1983 ontvingen we de eerste subsidie van de gemeente Utrecht en nam het COSBO steeds vaker deel aan officiële overlegorganen. De eerste werkgroep over wonen startte in 1986 en was betrokken bij de gemeentelijke nota “Zelfstandige Ouderenhuisvesting”. Daarna ontstonden de werkgroepen Verkeersveiligheid & Openbaar vervoer en Beveiliging tegen Criminaliteit. Later volgden Minimabeleid en Zorg, maar ook werd er afzonderlijk aandacht besteed aan de belangen van oudere migranten. COSBO werd een begrip en is dat nog steeds in Utrecht.

De eerste betaalde kracht kwam in 1991 in dienst. Op dit moment werken er vier personen op het bureau (2,1 Fte). Zo vaak als mogelijk organiseert het COSBO bijeenkomsten met uiteenlopende thema’s, voor allerlei doelgroepen.

Terugblikkend toont de geschiedenis van het COSBO dat de speerpunten van beleid wezenlijk nooit zijn veranderd. In principe ging en gaat het over het meebeslissen over het eigen leven en de kwaliteit daarvan. Onze hoofdthema’s zijn voortdurend in beweging en wij zorgen ervoor dat de stem van de ouderen daarbij gehoord blijft worden.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann