De Derde Helft: workshops gezonde voeding

Elke vrijdagochtend doen zo’n 50 senioren mee aan de gezellige, sportieve en leerzame activiteiten van De Derde Helft. Vanaf juni start op verzoek van de gemeente Utrecht een serie van vijf workshops over gezonde voeding en leefstijl.  

Data: vrijdag 3 juni, 1 juli, 9 september, 30 september, 21 oktober
Tijd: vanaf 11 uur
Locatie: bestuurskamer USV Hercules – Voorveldselaan 2
Kosten: gratis voor leden
Meer informatie: infoderdehelft@usvhercules.nl 

Regelmatig bewegen, gezond eten, stress vermijden, sociale contacten: het zijn ingrediënten voor een betere gezondheid. Maar hoe pak je dat aan? Het doel van de workshops is om goede en degelijke informatie te geven over gezonde voeding. Daarmee kunnen de deelnemers zelf keuzes maken die passen bij hun eigen situatie. De workshops worden gegeven door Lilian de Mar, gediplomeerd vitaliteitscoach en voedingsdeskundige.  

Etiketten lezen, gezonde keuzes maken
Iedere vrijdag komt een ander onderwerp aan de orde. Zoals: waarop moet je letten bij het kiezen van producten uit de supermarkt? Hoe lees je de ingrediëntenlijst en de voedingswaardetabel? Maar ook vragen als: hoe kan voeding bijdragen aan een betere concentratie? Welke invloed heeft voeding op je humeur en je energie?

Op de laatste vrijdag worden boodschappen gedaan en gerechten gemaakt die lekker zijn en voldoen aan alles wat er in de eerdere workshops is geleerd. Een gezamenlijke maaltijd sluit de serie af. Er is plek voor 15 à 20 personen. Voorwaarde is dat je aan minimaal 4 workshops deelneemt.  

De Derde Helft
Het lidmaatschap van De Derde Helft kost 60 euro per jaar. Leden kunnen iedere vrijdagochtend sporten en meedoen met de andere activiteiten. Er is koffie en de gezelligheid staat voorop. Wekelijks ontvangen de leden een nieuwsflits over de aankomende activiteiten. Kijk ook op De Derde Helft – USV Hercules 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann