Gezond oud in Utrecht?

Op 26 september 2019 gaf COSBO commentaar op de gemeentelijke Nota Volksgezondheid “Gezondheid voor iedereen” bij een raadsinformatiebijeenkomst.

In deze nota wordt breed gekeken naar gezondheid en dat wat daarop van invloed is, maar vervolgens wordt weinig concreets voorgesteld voor met name oudere inwoners. En dat terwijl bekend is dat het aantal 65+ers in de stad toeneemt en er relatief veel ‘risicogroepen’ onder deze ouderen zijn. Waarom dan niet een grotere inzet op preventieve maatregelen, zodat bij de jongere ouderen voorkomen kan worden dat zij echt problemen krijgen bij het zelfstandig en gezond thuis wonen?

COSBO stelt voor in de wijken te gaan werken met laagdrempelige ‘consultatiebureaus’, waar mensen hun gezondheid kunnen laten checken en dus ook tijdig in beeld komen voor eventuele andere hulp of ondersteuning. En er zou meer systematisch bijgehouden kunnen worden welke vitaliteits- en gezondheidsprojecten er zoal zijn en wat die opleveren. Tot nu toe is daar nauwelijks zicht op.

Meer weten over de gezondheid van Utrechtse ouderen? Klik hier voor de recente cijfers van de gemeente.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann