Gratis reizen voor ouderen in Utrecht

Ben je 66 jaar of ouder? Heb je een laag inkomen? Woon je in de provincie Utrecht?
Dan kun je een jaar lang gratis reizen binnen de provincie Utrecht met bus, tram, buurtbus en Flex van U-OV en Syntus Utrecht. Dit aanbod geldt doordeweeks na 09:00 uur en in het weekend de hele dag.

Gratis OV-abonnement aanvragen
Om gratis te kunnen reizen, vraag je het gratis OV-abonnement aan. Doe dat snel, want op = op. Je hebt bij de aanvraag een persoonlijke OV-chipkaart nodig en een inkomensverklaring van de Belastingdienst. 

Aanvraag online
Via www.gratisreizenouderen.nl dien je online je aanvraag in. Binnen 3 weken ontvang je een reactie per e-mail. Dan hoor je of je in aanmerking komt. 

Aanvraag per post
Doe je de aanvraag liever op papier? Print het formulier uit, vul deze in en verstuur per post. Een reactie duurt dan wel langer dan 3 weken, deze krijg je per brief. 

Hulp bij de aanvraag
In de bibliotheek met een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) krijg je hulp bij het aanvragen van het gratis OV-abonnement. Als je direct de aanvraag wilt doen, neem dan de volgende documenten mee:
– Persoonlijke OV-chipkaart
– Inkomstenverklaring van de belastingdienst
– Wachtwoord om bij uw DigiD in te loggen 

Meer informatie
Op de website www.gratisreizenouderen.nl vind je meer informatie over het gratis OV Abonnement en alles wat daarbij komt kijken. Je kunt ook bellen naar: 0475 – 77 21 89.  

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann