Help Mira Media met onderzoek naar bankieren

Mira Media is vanuit haar betrokkenheid bij het Utrechtse project Ouderen in de Wijk al een tijd bezig om het bankgebruik en betaalgedrag van (U-Pas) ouderen goed in kaart te brengen. Hier is weinig onderzoek over en banken en overheden doen er het zwijgen toe. Ze geven de indruk dat steeds meer ouderen gebruik maken van internetbankieren en dat ze hun betalingen doen via de app op hun mobiel. Maar dat valt te betwijfelen! Uit gesprekken met ouderen en het feit dat veel van de (U-Pas) ouderen laagopgeleid en vaak ook laaggeletterd zijn, komt naar voren dat veel deze ouderen geen gebruik maken van internetbankieren of gebruik maken van de de app op hun mobiele telefoon. Zij doen hun betalingen vaak nog via acceptgirokaarten of krijgen hulp van anderen.

Deze week kwam er een bericht in het nieuws over de prijsverhogingen bij de banken. Een verhoging die volgens ons grote gevolgen gaat hebben voor ouderen.  Bijvoorbeeld: voor een setje van 25 verzend-enveloppen gaat ABN Amro 18,75 euro rekenen, twee keer zoveel als nu. De bank zegt dit te doen in het kader van de ‘verduurzaming’.

Probleem is dat we weinig of geen informatie hebben over het betaalgedrag van ouderen en dus geen harde argumenten om actie te ondernemen richting de banken. Daarom nu deze korte enquête onder ouderen. Doe mee!

Deel dit bericht, print de vragenlijst, help mensen met invullen en stuur het formulier dan naar Mira Media, Postbus 1234, 3500 BE Utrecht. 

NB: COSBO is niet verantwoordelijk voor de opzet en de uitwerking van dit onderzoek. Wij helpen slechts met de bekendmaking ervan.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. E westerhoff beekink schreef:

    Ik kan dat formulier niet invullen via mn ypadd

  2. A bosschaert smitd schreef:

    Geen ap en telefoom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann