Hoe kunnen we zelfstandig blijven wonen?

Themabijeenkomst Werkgroep Wonen MNU
woensdag 22 februari 2023
9.30 tot 12.00 uur
in het Oude Stadhuis, Stadhuisbrug 1, Utrecht

Het kan niemand ontgaan zijn: het personeelstekort in de zorg neemt razendsnel toe evenals het tekort aan geschikte woningen voor ouderen. Hoe kunnen we dan toch zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Deze vraag staat centraal op de themabijeenkomst die de Werkgroep Wonen van het Maatschappelijk Netwerk Utrecht organiseert op woensdag 22 februari. Noteer deze datum alvast in uw agenda of meld u meteen aan door een email te sturen aan mnu@stichting-pk.nl. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 17 februari.

De bijeenkomst wordt ingeleid door twee sprekers.
Yvonne Witter van het Platform ZorgSaamWonen schetst vanuit het beleid met welke problemen we in de toekomst te maken krijgen en wat mogelijke oplossingen zijn.
Hans Schut, vrijwilliger voorlichting WMO bij de gemeente Utrecht, geeft een kijkje in de praktijk van wonen en zorg.
Daarna gaan we met u als senior in gesprek over hoe u zo lang mogelijk wilt/kunt blijven wonen en wat hiervoor nodig is.

De themabijeenkomst is niet alleen interessant voor senioren (jong en oud) maar ook voor vertegenwoordigers van organisaties die bij wonen en zorg van senioren betrokken zijn.

De Werkgroep Wonen van het MNU is een samenwerkingsverband van de Utrechtse Adviescommissie LHBTIQ+; COSBO-ACO, Saluti, WMO Cli├źntenraad Utrecht en Solgu.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann