Huisvestingsverordening – onze ideeën

Op 14 mei 2019 organiseerde de gemeenteraad van Utrecht een raadsinformatiebijeenkomst over de nieuwe Huisvestingsverordening. COSBO vormt samen met enkele partners in het Maatschappelijk Netwerk Utrecht een werkgroep, die zich speciaal met het complexe woonvraagstuk bezighoudt. Vandaar dat we ook gezamenlijk hebben ingesproken.

Het MNU heeft samengevat de volgende aanbevelingen meegegeven:
1. Neem een bepaling op of maak aanvullend beleid zodat ouderen/mensen met beperkingen gemakkelijker in de eigen wijk kunnen blijven wonen.
2. Houdt de maximale huursprong van € 50 voor ouderen en mensen met beperkingen, die een grote woning achterlaten vast voor alle corporatiewoningen.
3. Laat bij ouderen / mensen met beperkingen de woonduur volledig of deels meetellen als inschrijftijd voor een woning.
4. Geef de verhuisadviseur een adviserende stem bij urgentiebepalingen.

5. Onderzoek de mogelijkheden om de samenstelling van woningvoorraad meer te laten aansluiten bij de behoefte van ouderen en mensen met een beperking; oa door splitsing van woningen naar appartementen die voor deze doelgroep geschikt zijn.
6. Onderzoek de mogelijkheden om de druk op de woningmarkt in Utrecht te verlagen, door het invoeren van beschermende regels zoals hierboven genoemd.
7. Maak kleinschalige woonconcepten (woon-zorg-welzijn) t.b.v. migrantenouderen mogelijk, zodat doorstroming van een grote huurwoning naar een geschiktere betaalbare huurwoning in een wooncomplex mogelijk wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann