Inspirerende ontmoeting senioren en raadsleden

Het is belangrijk dat raadsleden uit de eerste hand horen waar senioren tegenaanlopen in de stad. Bij het maken van politieke keuzes, is een reëel beeld van wat er speelt en wat (on)mogelijk is cruciaal. Daarom vroeg COSBO-Stad-Utrecht een aantal 60-plussers hun verhaal te doen aan geïnteresseerde raadsleden.

Dat leverde dinsdag 10 mei een serie boeiende ontmoetingen op. In ‘speeddates’ van telkens 10 minuten hoorden de raadsleden wat de aanwezige 60-plussers op dit moment bezighoudt. ‘Dit was heel inspirerend!’ zei een van de raadsleden na afloop.

Pleinen en parken tegen isolement
Ook de senioren gingen tevreden naar huis. Een van hen vertelde hoe zij – na een drukke carrière – actief geworden is in de wijk: ‘Ik woon alleen en zie hoe de zorg in hoog tempo wordt uitgekleed. Een goed netwerk in de buurt is voor senioren daardoor ongelofelijk belangrijk. De gemeente moet dit wat mij betreft faciliteren’. Een ander ging in op het isolement waarin ouderen makkelijk belanden: ‘Door de inrichting van onze samenleving kom je elkaar niet meer tegen. Iedereen zit achter de eigen voordeur. Laten we pleinen en parken maken, met ruimte voor kinderen om te spelen en voor senioren om anderen te ontmoeten.’ Een van de aanwezigen was Theo Gerritsma, lees hier zijn verhaal. 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann