Nieuw in Utrecht: ANWB-AutoMaatje

Op 18-05-2022 was een vrijwilliger namens COSBO-Stad-Utrecht aanwezig bij de feestelijke introductie van ANWB-AutoMaatje in Utrecht: ‘Ben jij minder mobiel en voor jouw vervoer afhankelijk van anderen? Dan is dit misschien een oplossing. ANWB-AutoMaatje is een service waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten vervoeren. Zij doen dit met hun eigen auto en tegen een kleine vergoeding. De service beperkt zich niet tot een bezoek aan dokter, ziekenhuis of fysiotherapeut. Ook leuke doelen als een bezoekje aan vrienden, de kapper of gezellig winkelen zijn mogelijk.  

Hoe werkt ANWB-AutoMaatje?
1. Neem 2 dagen van tevoren contact op met jouw lokale ANWB-Automaatje.
2. Vervolgens wordt een vrijwillige chauffeur uit jouw buurt gezocht. 
3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Daarbij word je geïnformeerd over de globale hoogte van de onkostenvergoeding: € 0,35 per gereden kilometer vanaf het huis van de vrijwilliger plus eventuele parkeerkosten.
4. Op de afgesproken tijd meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen direct op stap. Bij korte ritten zal hij/zij blijven. Zit er veel tijd tussen heen en terug, dan maakt hij/zij een afspraak voor de terugreis.
5. Je betaalt de onkostenvergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Het voordeel van dit alles is, dat je niet lang hoeft te wachten. Je gaat ook niet de hele stad door, maar gaat van deur naar deur.’ 

Contact met lokale ANWB-AutoMaatje: bel 030-236 1977 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 – 13.00 uur) of mail automaatje@u-centraal.nl.
Voor meer informatie klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann