Op verhaal komen in de zomer: 5 workshops voor 70+ers

Doe mee aan de Zomerschool van COSBO op vijf ochtenden tussen 24 juni en 24 augustus 2018, van 10.00-12.30 uur in Parc Transwijk te Utrecht (Hof van Transwijk 16 – 3526 XB Utrecht).

Tijdens de zomerschool “Op verhaal komen in de zomer: wat is uw verhaal?” kunt u met generatiegenoten in gesprek over zaken die u bezighouden nu u wat ouder wordt. Op luchtige en speelse wijze krijgt u de ruimte herinneringen te delen en inzicht te krijgen in dat wat het leven mooi maakt. U kunt zich aanmelden voor vijf workshops rond dit thema, die op verschillende wijze worden ingevuld. Het zal gaan om gesprekken, luisteren naar muziek, een spel of iets creatiefs. Elke groep telt maximaal 12 deelnemers (het minimum is zes). De professionals die hierbij zijn betrokken, hebben allen een andere achtergrond, maar wel ervaring met mensen in deze levensfase.

PROGRAMMA

Maandag 25 juni:                 Suzette van IJssel / Zin in Utrecht – Waardevolle ontmoetingen

In gesprek over ontmoetingen met mensen van vroeger en nu, die bepalend of inspirerend zijn geweest voor uw verdere levensloop. Misschien was dat die onbekende die net dat ene zei dat u nodig had op dat moment. Of die ene bijzondere vriendschap die al jaren duurt. Maar het kan ook zijn dat u zulke contacten juist mist: hoe ga je daarmee om?

Dinsdag 10 juli:                    Irene Stok / Prot. Diaconie Utrecht – Mijn leven in vogelvlucht  

We zijn om te beginnen ‘vreemde’ vogels voor elkaar. Het kan mooi zijn om die andere vogels te leren kennen, te horen hoe hun leven is en te vertellen hoe ons leven is. Dat gaan we doen aan de hand van beelden als het nest waar u uit komt, het uitvliegen, het bouwen van een eigen nest(je), bent u een trekvogel of een standvogel, waar bent u heen gevlogen, hoe vliegt u door het leven? We gaan het daarbij niet alleen over feiten hebben maar ook over de betekenis van uw vlucht door het leven, die u gemaakt heeft tot mooie vogels!

Dinsdag 24 juli:                  Jacolien de Jong / Bureau Kwiek – De groeten van … (elkaar spelenderwijs ontmoeten) 

Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? We gaan in gesprek met behulp van de Verhalencirkel, een mooi en speels hulpmiddel met vragen die raken aan het leven. We staan stil bij mooie herinneringen, gelukkige momenten en bijzondere ervaringen. Er is volop aandacht voor uw verhaal. Ondertussen leert u elkaar spelenderwijs beter kennen. Een luchtige workshop met ruimte voor een lach en een traan.

Donderdag 9 augustus:     Godelieve van Liebergen / Zin in Utrecht – De waarde van uw (levens)verhaal 

Ouder worden wordt in onze huidige samenleving doorgaans niet positief gewaardeerd. En dus lijkt ouder worden soms een soort van zwaard van Damocles waar je liever niet aan wil. In deze workshop leggen we juist de nadruk op de waarde van ouder worden. Hoe wordt ouder worden in andere culturen gewaardeerd? Hoe is het om in onze samenleving ouder te worden? Wat beschouwen wijzelf als de heel eigen waarde van ouder worden?

Vrijdag 24 augustus:          José van Baarsen / Elykya – De vruchten van het leven

Een kunstzinnig begeleidingsprogramma waarin uw levensverhaal centraal staat. Waar hebben uw voeten u gebracht? Breng uw ervaringen en gevoelens op creatieve wijze in beeld, aan de hand van eenvoudige opdrachten. Verras uzelf! Dit kan veel eerlijke en blije momenten opleveren en u gaat met een zelfgemaakt kunstwerk naar huis.

 

Twee weken voor elke workshop wordt besloten of deze doorgaat, afhankelijk van het aantal aanmeldingen).

U kunt de hele serie van vijf ochtenden bijwonen voor € 65 totaal, maar het is ook mogelijk ze los te volgen (€ 15 per keer). Elke workshop wordt afgesloten met een lunch, die bij de prijs is inbegrepen. (Met U-pas 20% korting)

Informatie opvragen of aanmelden bij :

COSBO Stad Utrecht: 030-2965108 / info@cosbo-stad-utrecht.nl.

Is het voor u erg moeilijk om zelfstandig naar de locatie te komen? Wij denken graag mee over een oplossing op maat.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann