Op verhaal komen in de zomer

Cosbo-stad-Utrecht, organiseert samen met de Bibliotheek Utrecht een serie workshops voor ouderen in augustus. De Corona-tijd is voor veel ouderen een zware tijd geweest met eenzaamheid en zorgen en soms verlies. Daarom is het goed om nu weer tijd te maken om met elkaar te spreken over ervaringen en gedachten die het leven mooi maken en vooral… elkaar weer echt te ontmoeten. De workshops:

Op maandag 9 augustus De vruchten van het leven o.l.v. José van Baarsen / Elykya

Een kunstzinnig begeleidingsprogramma met een vraag waarin uw levensverhaal centraal staat. Waar hebben uw voeten u gebracht in uw leven? Breng uw ervaringen en gevoelens op creatieve wijze in beeld, aan de hand van eenvoudige opdrachten. Verras uzelf! Dit kan veel eerlijke en blije momenten opleveren en u gaat met een zelfgemaakt kunstwerk naar huis.

Op donderdag 19 augustus De groeten van … (elkaar spelenderwijs ontmoeten) o.l.v. Jacolien de Jong/Bureau Kwiek

Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe? We gaan in gesprek met behulp van de Verhalencirkel, een mooi en speels hulpmiddel met vragen die raken aan het leven. We staan stil bij mooie herinneringen, gelukkige momenten en bijzondere ervaringen. Er is volop aandacht voor uw verhaal. Ondertussen leert u elkaar spelenderwijs beter kennen. Een luchtige workshop met ruimte voor een lach en een traan.

Op woensdag 25  augustus De waarde van uw (levens)verhaal in de hedendaagse context o.l.v. Godelieve van Liebergen/Zin in Utrecht.

Ouder worden wordt in onze huidige samenleving doorgaans niet positief gewaardeerd. En dus lijkt ouder worden soms wel een zwaard van Damocles geworden waar je liever niet aan wil. In deze workshop onderzoeken we hoe het is om in deze tijd ouder te worden en gaan we op zoek naar wat ouder worden de moeite waard maakt.

Op dinsdag 31 augustus Waardevolle ontmoetingen o.l.v. Suzette van IJssel / Zin in Utrecht

In gesprek over ontmoetingen met mensen van vroeger en nu, die bepalend of inspirerend zijn geweest voor uw verdere levensloop. Misschien was dat die onbekende die net dat ene zei dat u nodig had op dat moment. Of die ene bijzondere vriendschap die al jaren duurt. Maar het kan ook zijn dat u zulke contacten juist mist: hoe ga je daarmee om?

Alle workshops vinden plaats in de bibliotheek aan de Neude in postzaal 2 en 3.

De bijeenkomsten duren van 10.00 tot 13.00 mèt lunch.

De kosten bedragen € 10 per keer (inclusief lunch, koffie en thee!!) of € 35 als u alle vier meedoet. Met U-pas is het € 6 per keer.

Aanmelden kan via :

ouderenindewijk@bibliotheekutrecht.nl.

tel. ma-vrijdag van 10.00 tot16.00:  030 2861894. Na aanmelding krijgt u een factuur toegestuurd.

Met steun van het Ricard Hoogland Fonds

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann