Netwerk Oudere Migranten Utrecht

Het informele Netwerk Ouderen Migranten Utrecht (NOMU) is partner van COSBO-Stad-Utrecht. NOMU-vertegenwoordigers zijn een belangrijke schakel als het gaat om verbetering van beleid en de uitvoering daarvan. Zo heeft COSBO met alle betrokken partners de afgelopen jaren kunnen bijdragen aan de verbetering van cultuursensitiviteit bij buurtteams, het armoedebeleid en aandacht voor mantelzorgers binnen migrantenfamilies.

Wij hechten echter zeer actieve banden met migranten ouderen en hun vertegenwoordigers, gezien het toenemend aantal inwoners uit die doelgroep en de specifieke vragen die zij hebben.  Een bestuurslid van COSBO is afkomstig uit het NOMU-verband. 

Van de 55-plussers in de stad is momenteel ongeveer een kwart migrant, met maar liefst 145 nationaliteiten. Binnen het NOMU zijn nu vertegenwoordigers vanuit de Surinaamse, Hindostaanse, Turkse, Marokkaanse, Indische en Chinese gemeenschap in Utrecht actief, maar in de gezamenlijke belangenbehartiging gaat het om alle groepen ouderen. 

Bij het COSBO-bureau is Esther Postema contactpersoon voor het NOMU.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann