Utrechtse Visie Sociale Basis – dit is hoe wij ernaar kijken

Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst (mei) heeft COSBO samen met Solgu (belangenbehartiging voor mensen met beperkingen), mede namens de Cliëntenraad Wmo, gereageerd op de door de gemeente opgestelde Visie Sociale Basis.

De “sociale basis” bestaat uit wat bewoners met en voor elkaar doen en de meer professionele, georganiseerde sociale basisvoorzieningen. Sociale basisvoorzieningen raken aan álle aspecten van het dagelijkse leven: ontmoeting, onderwijs, opvoeding, werk, gezondheid, wonen, bewegen, cultuur en veiligheid. Voor veel sociale basisvoorzieningen is de gemeente primair verantwoordelijk (wettelijk en financieel). De Visie sociale basis gaat het over het versterken van de sociale basis: sociale voorzieningen, bewonersinitiatieven en vrijwillige inzet, die er aan bijdragen dat mensen prettig samenleven en iedereen gewoon mee kan doen. In de visie staat hoe de samenwerking in de wijk versterkt gaat worden, zodat Utrechters mee kunnen blijven doen en zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen.

Lees hier onze reactie op de visie van de gemeente. Wat wij opmerken: veel vergelijkbare nota’s verschenen, overzicht en samenhang is moeilijk te ontdekken. En: zouden de beschikbare budgetten niet moeten meegroeien met de groei van de stad de komende jaren? (meer inwoners = meer hulpvragen)

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann