Sociaal Makelaars 2019-2024

In de zomer van 2017 verscheen de gemeentelijke nota Uitgangspunten Sociaal Makelaars 2019-2024. Deze nota is van belang voor het vervolgproces rond de nieuwe opdracht aan sociaal makelorganisaties in de stad. COSBO heeft samen met het Solgu en de ACO vanuit het perspectief van ouderen en mensen met beperkingen gereageerd op de nota, tijdens een raadsinformatiebijeenkomst op 31 augustus.

Toen een aantal jaren geleden het welzijnswerk in Utrecht ‘op de schop’ ging, zijn organisaties opgeheven, ontmoetingsplekken verdwenen en contacten verloren gegaan. Dat heeft voor veel ouderen grote gevolgen gehad. COSBO heeft daarom met kritische blik gevolgd hoe nieuwe organisaties (sociaal makelaars) zich in de wijken hebben ontwikkeld, ook in relatie met andere professionals en buurtinitiatieven.

Over de nota zijn we in het algemeen wel positief, maar er zijn ook de nodige vragen en opmerkingen te plaatsen. Bijvoorbeeld over het beschikbare budget, personele continuïteit in de wijken, vrijwilligersinzet op langere termijn en de mate van inclusiviteit van activiteiten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann