Speerpunten

Onze speerpunten  

In Utrecht vormen ouderen de snelst groeiende bevolkingsgroep. De gemeente Utrecht staat voor een aantal grote uitdagingen om aan de wensen en noden van deze groep tegemoet te komen. Huisvesting, zorg en welzijn, mobiliteit: het is veel en het grijpt allemaal op elkaar in.  

Alle senioren 

COSBO-Stad-Utrecht wil als belangenbehartiger de verbinding leggen tussen ouderen en de gemeente en andere instanties. Daarbij kijken we op de eerste plaats naar kwetsbare ouderen. Maar kwetsbaarheid neemt bij iedereen toe naarmate de jaren vorderen. Zo maken we ons hard voor de belangen van alle senioren. Utrecht kent een grote variëteit aan 65-plussers. DE oudere bestaat niet. COSBO besteedt extra aandacht aan specifieke groepen, zoals oudere migranten, LHBTI+, minima en niet-digivaardigen. 

Focus 

In de komende periode ligt onze focus op vijf speerpunten. Bij ieder punt horen vijf adviezen. Zo werken we als kleine speler gericht me aan een inclusieve, senior-vriendelijke stad Utrecht. De speerpunten zijn

  1. Wonen
  2. Zorg 
  3. Preventie en welzijn 
  4. Informatie en communicatie 
  5. Vervoer 

Naast bovenstaande speerpunten blijft COSBO oog houden voor andere thema’s die voor de senioren in de stad belangrijk zijn. 

Belangenbehartiging

Binnen deze speerpunten zal COSBO-Stad-Utrecht:

  • actief signalen opvangen uit de diverse groepen ouderen;  
  • deze signalen doorgeven en vertalen naar concrete adviezen; 
  • de gemeente en anderen bevragen en stimuleren om op die punten actie te ondernemen. 

COSBO richt zich op collectieve belangen van ouderen. De lokale afdelingen van de landelijke ouderenbonden behartigen de individuele belangen van hun leden. 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann