Utrechtse 65-plussers krijgen voorrang bij nieuwbouw

In de gemeente Utrecht zijn deze maand twee projecten begonnen die inwoners van 65 jaar en ouder voorrang geven op een nieuwbouwwoning in de buurt. Ook op andere plekken wordt hiermee geëxperimenteerd.

Voorrangsregeling

Utrecht wil zorgen voor meer doorstroom en levensloopbestendige huizen. Voor een project aan de Cervanteslaan in de buurt Halve Maan Noord, realiseert woningbouwcorporatie Mitros 24 nieuwbouwappartementen. Inwoners van 65 jaar en ouder kunnen hierop met voorrang reageren. De ouderen worden actief benaderd en ondersteund bij het verhuizen naar een passende woning. ‘De voorrangsregel geeft extra stimulans en zekerheid,’ aldus de gemeente. Alle woningen zijn met de lift bereikbaar; parkeren en opladen van een scootmobiel kan er voor de deur.

Volgens Kees Diepeveen, wethouder wonen, biedt de pilot ‘mooie kansen voor ouderen om in hun eigen buurt door te stromen naar een geschikter huis. De woningen die zij achterlaten kunnen vervolgens verhuurd worden aan andere woningzoekenden.’ Maarten van Ooijen, wethouder zorg, vult aan: ‘Mensen worden steeds ouder en willen waar dat kan langer thuis blijven wonen. Dat vraagt om innovatieve ideeën. Deze pilot biedt een van de oplossingen voor de krapte op de woningmarkt voor ouderen.’

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann