Veilig onderweg met de e-bike.

Pas uw snelheid aan

Een e-bike kán 25 km per uur rijden, maar dat is op drukke fietspaden of onoverzichtelijke wegen niet veilig. Pas uw snelheid daarom aan. Doe dat ook bij regen, bij vuil op de weg en bij winters weer. Start altijd rustig op en gebruik de turbostand pas als u zich zeker voelt en de ruimte hebt

Stel uw fiets goed in

Koop een fiets met de juiste framemaat en stel het stuur en het zadel goed in. Op een e-bike die goed is afgesteld, en die vooral niet te groot is, zit u stabieler. Er zijn ook e-bikes te koop met een extra lage instap.

Een helm?

Landelijk projectleider infrastructuur van de politie Egbert-Jan van Hasselt adviseert het iedere e-biker. ‘Zeker als je wat ouder bent. Je kunt er ernstig hoofdletsel mee voorkomen.’

Een spiegel

Als u wat ouder wordt, kan omkijken lastig zijn. Een spiegel kan dan een uitkomst zijn. In een goede spiegel kunt u al het verkeer achter u zien.

Veilig op- en afstappen

Veel ongelukken gebeuren tijdens het op- en afstappen. Door het motorblok kan het zwaartepunt van de fiets op een onhandige plek zitten. Stap daarom altijd rustig op en af en zet het zadel wat lager dan u gewend bent, zodat uw voeten de grond raken als u stilstaat.

Fietstraining

Veilig Verkeer Nederland verzorgt door het hele land fietsvaardigheidstrainingen voor senioren. U krijgt bijvoorbeeld verkeersvoorlichting, behendigheidsoefeningen, een ogen- en gehoortest en heel veel tips.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann