Verhuisadviseur Senioren

Ouderen kunnen diverse redenen hebben om naar een andere woning te willen verhuizen. Maar tussen wens en daad lijken soms barrières te staan. Sommige mensen zien op tegen het vooruitzicht of weten niet goed hoe ze moeten beginnen. Om dit te verhelpen kunt u de Verhuisadviseur Senioren inschakelen. De verhuisadviseur geeft (gratis) advies en helpt bij het zetten van de juiste stappen. De regeling is bestemd voor inwoners van de gemeente Utrecht van 55 jaar en ouder, die in een grote sociale huurwoning wonen. Een grote woning is een eengezinswoning óf een appartement van 4 kamers (1 woonkamer en 3 slaapkamers) of meer. Huurders met een kleine woning kunnen telefonisch advies krijgen.

Meer informatie: http://www.verhuisadviseursenioren.nl/

De Verhuisadviseur Senioren is ontwikkeld door Stade Advies in opdracht van de gemeente Utrecht en de STUW (Stichting Utrechtse Woningcorporaties).

Als belangenbehartiger heeft COSBO regelmatig gepleit voor bredere inzet van verhuisadviseurs, ook richting de gemeenraad. In 2018 is besloten ook huiseigenaren toe te laten tot de verhuisadviseurs van Stade, zij het tegen vergoeding. Voor deze groep is het advies dus niet gratis, maar het kan zeker zinvol zijn.

 

 

 

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann