Verhuisadviseur Senioren

Ouderen kunnen diverse redenen hebben om naar een andere woning te willen verhuizen. Maar tussen wens en daad lijken soms barrières te staan. Sommige mensen zien op tegen het vooruitzicht of weten niet goed hoe ze moeten beginnen. Om dit te verhelpen kunt u de Verhuisadviseur Senioren inschakelen. De verhuisadviseur geeft advies en helpt bij het zetten van de juiste stappen. De regeling is bestemd voor inwoners van de gemeente Utrecht van 55 jaar en ouder, die in een grote sociale huurwoning wonen. Een grote woning is een eengezinswoning óf een appartement van 4 kamers (1 woonkamer en 3 slaapkamers) of meer. Huurders met een kleine woning kunnen telefonisch advies krijgen. De ondersteuning van de Verhuisadviseur Senioren is gratis en vrijblijvend.

Meer informatie: http://www.verhuisadviseursenioren.nl/

De Verhuisadviseur Senioren is ontwikkeld door Stade Advies in opdracht van de gemeente Utrecht en de STUW (Stichting Utrechtse Woningcorporaties).

Sinds 2016 speelt de vraag of deze functie niet breder ingezet kan worden, bijvoorbeeld ook voor ouderen met een koopwoning. De gemeente heeft in 2017 duidelijk gemaakt dat niet te willen bekostigen: deze groep kan de Verhuisadviseur wel inschakelen, maar op eigen kosten. COSBO heeft hierop gereageerd richting de raad met een aantal concrete suggesties om met name huiseigenaren met weinig financiële armslag tegemoet te komen. Hier is men echter niet in meegegaan.

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann