Verslag verkiezingsdebat ouderen: naar een seniorvriendelijker Utrecht 

Op 23 februari 2022 organiseerden de gezamenlijke ouderenorganisaties COSBO-Stad-Utrecht, ACO, FNV Senioren, KBO-Leidsche Rijn en KBO Stad-Utrecht een VERKIEZINGSDEBAT OUDEREN voor de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. Elf van de zittende en zes nieuwe partijen waren hierbij vertegenwoordigd. In de zaal zaten vertegenwoordigers en leden van de achterban van de organisatoren. Via de livestream keken veel ouderen vanuit huis me.

Tijdens het debat kregen de zittende politieke partijen gelegenheid hun standpunten en plannen op het gebied van Wonen, Zorg en Meedoen toe te lichten. De nieuwe partijen konden tijdens een korte pitch hun programma voor ouderen voor het voetlicht brengen. 

De vertegenwoordigers van de partijen gaven niet alleen hun eigen standpunten weer, maar riepen ouderen en hun organisaties nadrukkelijk op om van zich te laten horen en knelpunten aan te geven. Het belang van een goed ouderenbeleid werd door iedereen onderschreven, al liepen de oplossingsrichtingen soms uiteen. Gelukkig wisten partijen elkaar ook regelmatig te vinden in de verbeteringen die ze willen aanbrengen, wat de kans op daadkracht uiteraard vergroot. 

Het verslag van het debat is hier te lezen: Verslag_verkiezingsdebat_ouderen_23022022

Foto: Moon Saris

Dit vind je misschien ook leuk...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann