Wie-wat-waar in Utrecht

Er zijn sinds 2015 zoveel veranderingen in de zorg en ondersteuning geweest, dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Zeker ouderen in Utrecht weten de weg niet zo goed meer te vinden, met name als zij niet handig zijn met de computer. Waar te beginnen als u hulp nodig hebt? Misschien kunnen de hieronder te vinden overzichten een beetje verduidelijken hoe het nu zit.

In Utrecht kunt u in elk geval altijd starten bij  het buurtteam in uw eigen buurt, als het niet een medisch probleem is. De hulpverleners van het buurtteam werken nauw samen met onder meer de huisartsen en wijkverpleging. Samen met u wordt gezocht naar passende oplossingen voor uw problemen. Met gezondheidsklachten gaat u uiteraard eerst naar de huisarts.

Zorgt u voor een familielid of bekende en hebt u vragen of wilt u ondersteuning? Kijk dan eens op de website voor mantelzorgers in Utrecht.

Een goed overzicht van de vele mogelijkheden en organisaties is ook te vinden in de (papieren) Plusgids Utrecht. Deze komt elk jaar opnieuw uit en is op diverse openbare plekken te vinden (bibliotheken, huisartsen, buurtcentra, buurtteams, etc.). Of vraag ‘m aan bij U Centraal: 030-2361770 of info@u-centraal.nl.

You may also like...

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann